You are here

  1. Home

70-en vettek részt a különleges utazáson a Kutatók Éjszakáján!

Az Országos Vérellátó Szolgálat Központjában pénteken - a Kutatók Éjszakája keretében - lebonyolított különleges utazáson 70 fő vett részt, a kicsiktől a nagyokig. A 10 állomásból álló utazáson az utasok átlagéletkora 25-30 év volt.
Az első néhány csoportban a 18 év alattiak voltak túlsúlyban, leginkább a 10 év körüliek, akik hihetetlen nagy érdeklődést mutattak a vér, a vérkészítmények előállítása, tárolása stb. iránt. Felnőtteket meghazudtoló bátorsággal viselkedtek az interaktív feladatoknál is, hiszen könnycsepp nélkül hagyták az asszisztenseinken, hogy megbökjék őket, és így megtudják milyen a vércsoportjuk, hemoglobinszintjük. Természetesen kíváncsi kérdések sem maradhattak el, aemlyekre szakembereink készségesen és remélhetőleg teljes körűen válaszoltak. A későbbi csoportokban már a fiatal felnőtt korosztály volt jelen, akik kérdések százait zúdítottak munkatársainkra mind a vér útján - a laboratóriumainkban -, mind pedig a véradás útján a kivizsgáló orvosunknak. 18+-os résztvevőink közül néhányan - az utazás végén - vállalkoztak az éjszakai véradásra is, így több betegen is segítettek véradásukkal.

Ezúton is köszönjük a részvételt, a véradást! Örülünk, hogy ekkora érdeklődés volt/van a tevékenységünk iránt, és reméljük, hogy maradandó élményeket tudtunk szerezni az éjszakai programunkkal!
Bízunk benne, hogy a kiskorú utasaink közül pedig sokakkal 18. életévük betöltése után, véradóként is találkozhatunk!

2014-09-29