Balesetbiztosítást kap minden véradó | Országos Vérellátó Szolgálat

You are here

  1. Home

Balesetbiztosítást kap minden véradó

Az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) az UNION Biztosítóval együttműködve 2016. január elsejétől speciális balesetbiztosítást ajándékoz minden véradója számára. Az OVSZ napidíjjal járul hozzá a család baleset miatt felmerülő költségeinek fedezéséhez. A kezdeményezés célja kettős: egyrészt a véradók önzetlen segítségének viszonzása, másrészt új donorok megszólítása és bevonása a véradók körébe.

Magyarországon mintegy 4 millióra tehető a potenciális véradók száma, ám közülük mindössze 250 ezren adnak vért. Ez a negyedmillió ember a bázisa a hazai biztonságos vérellátásnak, ezért fontos, hogy minden lehetséges eszközzel visszajelezzük feléjük, mennyire nélkülözhetetlen szerepük van az életmentésben és gyógyításban.

„Az önkéntes véradók rengeteget tesznek az egészségügyért, most végre az egészségügy is tesz értük. Ez a balesetbiztosítás azokat támogatja majd a felépülésben, akik segítettek másokon, amikor egészségesek voltak.” A véradókat akár otthon, akár utcán éri baleset, vagy extrém sport űzése közben sérülnek meg, nem kell aggódniuk, mert az OVSZ napidíjjal járul hozzá a család baleset miatt felmerülő költségeinek fedezéséhez, amely egy évre szóló, évente hosszabbítható biztosítást jelent, akár 50 napon keresztül is. Ehhez nem kell más tenniük az embereknek "csak" vért adniuk évente legalább egy alkalommal!" – hangsúlyozta Dr. Jákó Kinga, az OVSZ főigazgatója az új szolgáltatásról szóló sajtótájékoztatón.

A jövő év január elsejétől kezdődő biztosítás kockázatviselése mindazokra kiterjed, akik 2015-ben akár egyetlen alkalommal is vért adtak.

„Örömmel vállalunk szerepet az Országos Vérellátó Szolgálat kezdeményezésében – jelentette ki Lehel Gábor, az UNION Biztosító elnök-vezérigazgatója. – Egy modern, előrelátóan gondolkodó biztosítónak a bajban ott a helye azok mellett, akik maguk is önzetlenül segítenek másoknak. Reméljük, hogy ezzel a lépéssel ahhoz is hozzájárulunk, hogy a véradók száma a jövőben tovább növekedjen.”

2015-11-24