Közel 1 000-en jelentkeztek véradásra a RETRO VÉRADÁS-on | Országos Vérellátó Szolgálat

You are here

  1. Home

Közel 1 000-en jelentkeztek véradásra a RETRO VÉRADÁS-on

Szeptember 3-án, immár harmadik alkalommal került megrendezésre az Országos Vérellátó Szolgálat különleges hangulatú "RETRO VÉRADÁS" elnevezésű véradó napja a Városmajorban. A rendezvényen 905-en jelentkezetek véradásra, amelyből 715-en bizonyultak alkalmasnak véradásra, ebből 334 első véradó, és 441 30 év alatti véradó volt. E rendezvény történetében az idei bizonyult eddig a legsikeresebbnek.

A RETRO VÉRADÁS megszervezésével az OVSZ szerette volna felidézni a régi véradások hangulatát, s egyúttal felhívni a figyelmet a véradás jelentőségére, összetartó, közösségformáló erejére. A véradók már 9.15-kor (vagyis háromnegyed órával a nyitás előtt) hosszú sorokban, türelmesen várakoztak, hogy karjukat nyújthassák a rászorulóknak, amivel a nyár végi, kora őszi vérkészletek gyarapodásához járultak hozzá. A több hónapos készülődés végül meghozta eredményét, hiszen szombaton 905 jelentkezőből, 715-en adhattak vért - ebből 334 első véradó -, ami rendkívül jó eredménynek számít több szempontból is. Egyrészt az OVSZ életében régen volt már olyan rendezvény, ahol ekkora tömegeket sikerült mozgosítania a véradás ügyében. Másrészt a jelentkezők 62%-a a 30 év alatti korosztályból került ki, amely a jövő véradó-generációjának megteremtésében nagyon fontos szempont, hiszen nekik kell majd biztosítani az ország folyamatos és kiegyensúlyozott vérellátását pár év múlva.

A helyszínen vért adók jutalma egy Retro Menü volt (0,5 l Borsodi búzasör, egy pár virsli, bukta vagy sósperec és egy tábla csokoládé), amelyet kellemes retro zene mellett fogyaszthattak el az Auchan, a Bonbonetti, a Borsodi Sörgyár Kft., az Óbudai Sütőipari Zrt. és a Sváb Pékség jóvoltából, valamint egy ajándékcsomag (WU2 sampon és hajzselé, Bringó-Hintó meghívó) a Bringóhintó Kkt., az Egészségpatika, és az EVM Zrt. biztosított.

Támogatók: Auchan, Bonbonetti, Borsodi Sörgyár Kft., Bringóhintó Kkt., Caola, Detim, EgészségPatika, EVM Zrt., FarkasTent, Hungaroplakát Reklám Kft., Jusec Kft., Óbudai Sütőipari Zrt., Observer, Online Reklám, Port.hu, Sváb Pékség, Szegedi Paprika Zrt.

A rendezvényen készült fotók:

2011-09-08