Nyíregyházi Területi Vérellátó | Országos Vérellátó Szolgálat

You are here

  1. Home

Nyíregyházi Területi Vérellátó

Állandó és akciós véradási helyszínek és időpontok

A Nyíregyházi Területi Vérellátó 1963- ban alakult Dr. Csató Endre Főorvos vezetésével, egy szép ú,j az akkori feladatokra készült épületben.

Huszonöt évvel ezelőtt Dr. Fodor Erzsébet Főorvos vette át a vezetői feladatokat, aki addig belgyógyászként dolgozott. A feladatok, a dolgozók száma fokozatosan bővült, így 1998- ban az akkori 60 fő dolgozóval új vérellátó állomás épült, a régihez szerkezetileg kapcsolódva.

2000 január 01.-től az országos Vérellátó Szolgálathoz csatlakoztunk a Debreceni Regionális Vérellátó Központ szerves tagjaként. A centralizálások miatti feladat átrendeződés eredményeként új, kisebb nagyon szép és a feladatoknak megfelelően felújított épületbe költöztünk, amely a Kórház udvarán helyezkedik el. A Szent István úti főbejárat és a Bocskai úti Rendelőintézet bejáratán keresztül vagyunk megközelíthetőek.

A Jósa András Kórház ellátásán kívül hozzánk tartozik a Mátészalkai és Kisvárdai és részben a Fehérgyarmati vérdepó is. Együttműködésünk napi szintű és zökkenőmentes.

A véradások szervezését elsősorban a Vöröskereszt végzi, kapcsolatunk napra kész és nagyon jó. Az 1990-92 évek átmeneti vérvételi számának csökkenése után jelenleg a donorok számának növekedése figyelhető meg. Köszönet a Vöröskereszt szervező munkájának és a Kórház esetenkénti hozzátartozókat mozgósító orvosainak, média segítőkész hozzáállásának, egyházak, intézmények vezetőinek, elérte az évi 25453 megyei véradószámot. A kórházak vérfelhasználása nem mutat nagy ingadozásokat, azonban örvendetes, hogy a minőségileg magasabb színvonalú készítmények felhasználása felé tolódik az arány, melyeket a Debreceni Regionális Vérellátó állítja elő.

Dolgozók létszáma: 39, évi 681 véradó helyre megyünk.

A véradók számára minden hétköznap 9-15 óráig nyitva áll az intézet, a Kórházak számára pedig 24 órás folyamatos ellátást biztosítunk

Várjuk véradóinkat szeretettel!

2011-04-15