RETRO VÉRADÁS A VÁROSMAJORBAN | Országos Vérellátó Szolgálat

You are here

  1. Home

RETRO VÉRADÁS A VÁROSMAJORBAN

Véradóknak Retro Menü (sör, virsli, péksütemény, csokoládé és ajándék)

Budapest, 2011. augusztus 23. – Az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) 2011. szeptember 3-án, szombaton, 10.00–18.00 óra között „RETRO VÉRADÁS” címmel - immár harmadik alkalommal - különleges hangulatú véradó napot szervez a Városmajorban. Az eseményre 1 000 fő véradót várnak, és így közel 3 000 vérre, vérkészítményre szoruló betegen segíthetnek. Az OVSZ a helyszínen vért adókat Retro Menüvel vendégeli meg, valamint egy ajándékcsomaggal lepi meg!

retro-veradas-plakat

Manapság legfeljebb a nagyszülők, szülők élménybeszámolóiból ismerhetik a fiatalok, hogy milyen is volt a véradások hangulata a ’60-as, ’70-es, ’80-as években. Akkoriban a véradás összetartozást szimbolizáló, vidám társasági esemény volt: a véradók egyszerre ünnepelték egymást, és azokat a beteg embereket, akik nekik köszönhetően kapnak új esélyt az életre.

A RETRO VÉRADÁS megszervezésével az Országos Vérellátó Szolgálat szeretné felidézni e régi események hangulatát, s egyúttal felhívni a figyelmet a véradás jelentőségére, összetartó, közösségformáló erejére. A rendezvényre látogató önkéntes véradók, retro zene kíséretében, egy vidám karnyújtással a nyárvégi, kora őszi vérkészlet gyarapodásához járulhatnak hozzá. Jutalmuk nem marad el, hiszen a helyszínen vért adókat Retro Menüvel (0,5 l Borsodi búzasör, egy pár virsli, zsemlével, mustárral, bukta vagy sósperec és egy tábla Tibi csokoládé) vendégel meg az Auchan, a Bonbonetti, a Borsodi Sörgyár, a Budai Sütőipari Zrt., és a Sváb Pékség jóvoltából, valamint egy ajándékcsomaggal lep meg (sampon, hajzselé, Bringóhintó meghívó) a Bringóhintó Kkt., az EVM Zrt. támogatásával.

A RETRO VÉRADÁSra régi és első véradókat, hozzátartozókat, barátokat, ismerősöket, gyerekeket, felnőtteket egyaránt szeretettel várunk. A véradáshoz eredeti TAJ és lakcím-kártya, valamint személyi igazolvány szükséges.

 

Véradó lehet, aki:

  • 18 – 60 év közötti
  • több mint 50 kg
  • eredeti TAJ kártyával és lakcím-kártyával, valamint személyi igazolvánnyal rendelkezik
  • általános közérzete jó, egészségesnek érzi magát

 

Bővebb információ:

Braun Helga, kommunikációs vezető (+36 30 269-0896; )
www.ovsz.hu
http://www.facebook.com/pages/RETRO-VÉRADÁS-Országos-Vérellátó-Szolgálat

A rendezvény támogatói:

Auchan, Bonbonetti, Borsodi Sörgyár, Bringóhintó Kkt., Detim, EVM Zrt., FarkasTent, Hungaroplakát Reklám Kft.,  Jusec Kft, Óbudai Sütőipari Zrt., Observer, Online Reklám, Port.hu, Sváb Pékség, Szegedi Paprika Zrt.,

2011-08-26