Karjukat nyújtották a KRF hallgatói | Országos Vérellátó Szolgálat

You are here

  1. Home

Karjukat nyújtották a KRF hallgatói

A nemes adományozáson 351 fő jelentkezett véradásra

A gyöngyösi Károly Róbert Főiskola 2009. október 20-21-én szervezte a hagyományos intézményi véradó napokat. A nemes adományozáson 351 fő jelentkezett véradásra.

A véradó napokon minden eddiginél több, összesen 159 főt első véradóként köszöntöttek, míg közel 150 fő már második vagy sokadik alkalommal nyújtotta karját. Ők azok a fiatalok, akik a hazai véradói bázis utánpótlását jelentik. Ismét kiemelkedő teljesítményt nyújtott a Károly Róbert Főiskola, több mint 300 egység vérrel járult hozzá a gyógyító munkához.

A véradás előkészítésében a Magyar Vöröskereszt Károly Róbert Főiskolán működő Helyi Szervezetének közel 50 önkéntes hallgató tagja vett részt, akik megszólították hallgatótársaikat, felhívták a figyelmet a véradás fontosságára. A tájékoztató munkában a főiskola oktatói is rendre aktív szerepet vállalnak. Az önkéntes hallgatók fogadták társaikat, gondoskodtak ellátásukról, vérnyomásmérést végeztek, hatékonyan segítették a vérvételi munkát.

A főiskolán több éves múltra tekint vissza a kiszállásos véradások megszervezése. A Károly Róbert Főiskola hagyományosan az őszi és a tavaszi félévekben szervez intézményi véradó napokat, amellyel társadalmi felelősségvállalást tanúsít és a legnemesebb adományozásra szólít.

 

Szakmai információ:
Lakatos Márk
önkéntes véradószervező

70/772-2222

2009-10-28