Pécsi kampány | Országos Vérellátó Szolgálat

You are here

  1. Home

Pécsi kampány

A Pécsi Regionális Vérellátó Központ dolgozóinak ötlete alapján tavaszi-nyári véradási kampányt szervez 2010. április 1-től augusztus 31-ig, melynek célja a figyelem felhívása a véradás jelentőségére. Szeretnék megismertetni a véradás folyamatát a pécsi, és Pécs agglomerációjában élő fiatal korosztállyal, s megnyerni őket, hogy rendszeres véradókká váljanak. A véradói társadalom fiatalítása mellett cél a figyelem felhívása a különböző véradási formák lehetőségére (intézeti, irányított), valamint a nyári szabadságolások idején a kiegyensúlyozott vérellátás és ideális szinten tartott vérkészlet biztosítása.


A kampány nyitó rendezvényére a Pécsi Városi Teniszcentrumban 2010. április 22-én került sor, melynek fő támogatója a Pécsi VSK-PANNONPOWER Férfi Kosárlabda Csapat volt. www.pvsk-panthers.hu A „véradásra történő”bemelegítés előző este, a PVSK Pannonpower-Dombóvár férfi kosárlabdameccsen kezdődött, ahol a Pécsi Regionális Vérellátó lelkes dolgozói, és a Vöröskereszt helyi szervezetének tagjai a törzsszurkolók társaságában együtt drukkoltak a másnapi rendezvény fő támogatóinak, hőseinek. Másnap a hangulat már megfelelő volt egy oldott, jó kedélyű rendezvényhez. Az időjárás azonban sajnos nem kedvezett, fújt a szél, esett az eső, és a hőmérséklet is majdnem 10 fokkal maradt el az ilyenkor átlagostól. Ennek ellenére a kosárcsapat elszánt, bátor játékosainak, edzőjének és menedzsmentjének, a Pécsi Regionális Vérellátó dolgozóinak, és a Vöröskereszt szervezőinek összefogása eredményeként az „Együtt a Csapattal” rendezvény légköre minden résztvevőt megragadott, véradásra sarkallt. A kosaras fiúk buzdítására nemcsak drukkerek, rajongók nyújtották karjukat, de más szakosztályok sportolói -a Mecsek SE kosarasai, a PVSK labdarúgó szakosztálya, a Pécsi SE triatlonosai, a Pécsi Gringók és pécsi, élvonalbeli kézis lányok-fiúk, Sors Tamás paralimpiai aranyérmes úszónk és edzője- is vérüket adták. A kedves és segítőkész, jól felkészült orvosok és asszisztensek segítségével még a sajtó képviselőinek is sikerült legyőzni tűfóbiájukat a nemes cél érdekében. Az erről készül riport megtekinthető a Pécs TV honlapján (www.pecstv.hu/archivum/). A véradásra 91 regisztrált jelentkezőből -az előzetes tájékoztatás ellenére sokan hagyták otthon TAJ kártyájukat, néhányan nem töltötték be a 18. életévüket, és volt, aki pillanatnyi egészségi állapota miatt nem adhatott vért- 77 sikeres vérvétel valósult meg. Közülük 41-en most választották első alkalommal a segítségnyújtás ezen formáját, de elmondásuk alapján nem utoljára, mert kellemes élményekkel, lelket melengető, euforikus érzéssel, a virslitől és sörtől jóllakottan, a zsebükben ajándékokkal -A FOTOPLUS felajánlásából fényképpel és kedvezményes bérletvásárlásra jogosító igazolással- távoztak.

A kosárlabda mérkőzés képei

 

A véradás képei

A PVSK Pannonpower kosárcsapat 2010/2011-es idényére szóló bérletet továbbra is 50%-os kedvezménnyel vásárolhatják meg akik legalább kétszer, 25%-os kedvezménnyel vásárolhatják meg, akik egyszer adnak vért szeptember 30-ig.
(A bérlet érvényes minden hazai pályán játszott meccsre 2010. októberétől 2011. májusáig. Megvásárolható a Lauber Dezső Sportcsarnok jegypénztáraiban 2010. szeptember 2. felétől november végéig!)

A kampány következő állomása a Civil Kerti Parti 2010. június 16-án, a Civil Közösségek Háza Kultúrkertjében.

Együttműködő partnereink:
Pécs2010 EURÓPA KULTURÁLIS FŐVÁROSA
Hungaroplakát KFT.
FOTOPLUS
Pécsi VSK-PANNONPOWER Férfi Kosárlabda Csapat

A Pécsi Regionális Vérellátó Központban egész évben várjuk a véradókat hétfőn: 7.30-17.00 óra között, keddtől-péntekig: 7.30-15.00 óra között!

2010-04-01