Rendkívül sikeres RETRO VÉRADÁS a Városmajorban | Országos Vérellátó Szolgálat

You are here

  1. Home

Rendkívül sikeres RETRO VÉRADÁS a Városmajorban

Kedves Véradó!

2009. szeptember 5-én óriási izgalommal várta a Városmajori Szabadtéri Színpad kapujának megnyitását az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ), hiszen erre a napra hirdette meg "RETRO VÉRADÁS" elnevezésű, színes programokkal tarkított véradó napját.

A RETRO VÉRADÁS megszervezésével az OVSZ szerette volna felidézni e régi események hangulatát, s egyúttal felhívni a figyelmet a véradás jelentőségére, összetartó, közösségformáló erejére. Jó érzés volt látni, hogy a véradók már 9.30-kor (vagyis fél órával a nyitás előtt) hosszú sorokban, türelmesen várakoztak, hogy karjukat nyújthassák a rászorulóknak, majd a bónok átvétele után jóízűen elfogyaszották a sört, üdítőt, illetve a virslit és átvették az ajándékcsomagot, amely egy doboz Ariel mosóport, egy darab Wellaflex hajhabot, egy darab Jar mosogatószert és egy darab Dreft folyékony mosószert tartalmazott, valamint a Bonbonetti jóvoltából felajánlott egy tábla TIBI csokoládét, és végül jó érzésekkel távoztak.

A több hónapos készülődés végül meghozta eredményét, hiszen a RETRO VÉRADÁS-on 694 jelentkezőből, 536-an adhattak vért, ami hihetetlen nagy eredménynek számít, hiszen régen volt már olyan rendezvény, ahol ekkora tömegeket lehetett megmozgatni a véradás ügyében.

Hogy gyorasabban teljen az idő a véradásra várva, különböző előadásokkal mulathatták az időt a donorok és kísérőik. Délelőtt a 40. születésnapját ünneplő Kaláka együttes szórakoztatta a gyerekeket, majd a Bluebirds Band idézte fel a '70-es évek hangulatát, ezt követően Éles István és Bach Szilvia nevetette meg a közönséget parodista előadásukkal, és végül, de nem utolsó sorban következett B. Tóth László, aki a '70-es, '80-as évek nagy slágereivel tette felejthetetlenné a RETRO VÉRADÁS-t mindenki számára. De lehetett beszélgetni, többszászoros véradókkal a régi idők véradásairól, volt filmvetítés is, ahol egy '60-as évekbeli kiszállásos véradást lehetett megtekinteni, és így vizuálisan is újra átélni annak a kornak a hangulatát, valamint a "Véradás régen és ma" kiállításon a különböző - a véradások alkalmával használt - eszközöket, fotókat, propaganda anyagokat, kitüntetéseket, plaketteket lehetett kellőképpen szemügyre venni.

Ezúton is szeretnénk megköszönni minden kedves véradónak önzetlen segítségnyújtását, türelmét, kitartását a RETRO VÉRADÁSA-on, és bízunk benne, hogy a rendezvényt követően sem feledkeznek meg a véradásról, és szeptember 5-től a rendszeres véradók táborában köszönthetjük őket.

Valamint, szeretnénk köszönetünket kifejezni a RETRO VÉRADÁS-t támogató cégeknek, magénszemélyeknek, akik nélkül e rendezvény nem jöhetett volna létre.

A 2009-es városmajori retro véradás képei:

2009-09-05