AKTUÁLIS VÉRKÉSZLET SZINT

0+
nincs adat!

A+
nincs adat!

B+
nincs adat!

AB+
nincs adat!

0-
nincs adat!

A-
nincs adat!

B-
nincs adat!

AB-
nincs adat!

VÉRADÓINK TÖRTÉNETE

"2006. nyarán, 21 évesen adtam először vért. Kommunikáció szakos hallgatóként Hajdúszoboszlón voltam gyakorlaton a helyi televíziónál,a kihelyezett véradáson készítettem interjút az egyik szervező hölggyel. Miután felvettük az anyagot, megkérdezték, hogy nem szeretnék-e vért adni. Eredetileg nem terveztem, de aztán arra gondoltam, hogy miért ne?

"20 éves voltam, amikor először mentem vért adni. Nem gondoltam volna, hogy valaha az életben önként, saját elhatározásból teszem ezt, hiszen a vérvételbe is mindig majd "belehaltam". Ám egy nap egy közeli ismerősöm betegsége változtatott a látásmódomon. Ezt követően két nappal később már az Országos Vérellátó Központban ültem, készen arra, amitől ez idáig legjobban féltem.

ŐK IS VÉRADÓK

Egy jó hangulatú véradáson vett részt a TrollFoci csapata, ahol a jó hangulatról saját maguk gondoskodtak. 

Aranyosi Péter

Karinthy-gyűrűs magyar humorista. A Dumaszínház tagja, a Showder Klub egyik állandó fellépője. 

Kiss Gergely

Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok, kétszeres Európa-bajnok, és világbajnok vízilabdázó.

Véradás hírek

2023.11.13- 2023.11.24. között került megrendezésre a XXVI. Kormánytisztviselői Véradó Hetek kampány.

November 27-e a Véradók napja Magyarországon. Ezen alkalomból a Belügyminisztérium, a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat azokat a véradókat köszöntötte, akik önzetlen segítségükkel hozzájárultak a hazai egészségügyi ellátáshoz, emberek százai életének megmentéséhez.

November 27. a Magyar Véradók Napja.

A nyitvatartás az alábbiak szerint változik: 2023.11.14. 14:30-17:30

Több mint háromszázan adtak vért a két nap alatt.

Dr. Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára az Országos Vérellátó Szolgálat két kollágáját is kitüntette.

Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Libri Könyvesboltok idén ősszel is közös kampánnyal hívják fel a figyelmet a véradás fontosságára.

Budapest, 2023. október 31. – November 1-jétől országszerte minden véradási eseményre elérhetővé válik az online időpontfoglalás.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy november 1-jén a vérellátó intézetek zárva tartanak.

Dr. Nagy Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat szakmai főigazgató-helyettese a Builder Podcast-be kapott meghívást, amit örömmel fogadott el.

Oldalak