Jelenlegi hely

Szervdonáció

Mi a Szervkoordinációs Irodában, a transzplantációs központok munkatársaival együtt, azon dolgozunk, hogy a szervátültetésre szoruló betegek közül mind többen kerüljenek transzplantációra, ezzel megmentve életüket vagy jelentősen javítva annak minőségét.

A szervátültetéshez szervdonorok felkutatására, felismerésére, gondozására és eredményes szervkivételre van szükség.

A szervkivételi riadókat non-stop szolgálatunk szervezi, emellett pedig szervdonáció ösztönző tevékenységet is folytatunk.

Munkánkról, a szervdonációkról és transzplantációkról talál ezen az oldalon szerteágazó és friss információkat, amelyeket úgy állítottunk össze, hogy laikus érdeklődők és szakemberek számára is hasznos lehessen.

Üdvözlettel:
A Szervkoordinációs Iroda munkatársai

Szervdonáció hírek

Az elhunytból történő szervadományozási programok folyamatosan működtek az év során és működnek most is Magyarországon. 

ADJ

Az Országos Vérellátó Szolgálat Transzplantációs Igazgatóság egy új plakát készítésével és az intenzív osztályokon történő terjesztésével szeretné felhívni a figyelmet az elhunytból történő szervadományozás fontosságára az új típusú koronavírus járvány idején.

Póló

A Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért ebben az évben ünnepli megalapításának 30. évfordulóját.

Szervdonorok emlékére

Az Országos Vérellátó Szolgálat Transzplantációs Igazgatójának, Dr. Mihály Sándornak beszéde az ismeretlen szervdonorokról való megemlékezés napján 2021.03.21-én a Fiumei úti sírkertben.

2021 elején a hazai szervátültetés területén működő civil szervezetek és az OVSZ együttműködésével elindult az élődonoros veseátültetés életmentő jelentőségét hirdető kampány.

2020-ban az OVSz 158 donorjelentést fogadott 43 kórházból, végül 111 donáció valósult meg elhunyt szervdonorból 32 kórházban. Agyhalottból 329 szerv, élődonorból pedig 30 szerv került eltávolításra transzplantációs céllal. 

Budapest, January 21, 2021 - In 2020, the Organ Coordination Office (OCO) received 158 donor reports from 43 Hungarian hospitals, and finally 111 donations have been performed from deceased organ donors in 32 hospitals. 329 organs were donated from deceased for transplant purpose and 30 organs...

Szervdonációs Tanfolyam 2020. november 24-25. 2020. november 24-én és 25-én került megrendezésre az OVSZ  Szervdonációs Tanfolyama a  Semmelweis Egyetemmel együttműködve. Rendhagyó módon, a járványügyi helyzethez alkalmazkodva a képzés online került lebonyolításra.

Az Országos Vérellátó Szolgálat bemutatkozó filmje.

Az Országos Vérellátó Szolgálat Transzplantációs Igazgatóság szervezi a Magyar Transzplantációs Társaság (MTT) és a Magyar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság (MAITT) együttműködésében és szakmai támogatásával, Elhunytból történő szervadományozás a COVID-19 járvány idején...

Oldalak