40 éve nem volt ekkora szabású véradás, mint a városmajori RETRO VÉRADÁS

Az elmúlt 40 évben nem volt ekkora szabású véradás az országban, mint az Országos Vérellátó Szolgálat szeptember 7-i városmajori RETRO Véradása, ahol 1204 jelentkezőből 957-en adtak vért. A megjelentek 44%-a 30 év alatti és 21%-a első véradó volt. Ezzel sikerült megdönteni a tavalyi számokat, hiszen 2012-ben 1039-en jelentkeztek véradásra, amelyből 812-en adtak vért.



Szombaton immár 5. alkalommal bonyolította le az Országos Vérellátó Szolgálat  a városmajori RETRO Véradását. Több mint 1000 véradó és kísérőik élhették át a közösségi véradás élményét sátras, retro hangulatot idéző körülmények között. Az elmúlt 40 évben nem volt ekkora szabású véradás, ahol egy nap alatt közel 1000 egység vért vettek volna le 30 véradó ágyon, 50 fős asszisztenciával. A véradók türeleme is végtelennek tűnt, hiszen egész nap kígyozó sorokban várták, hogy a 30 ágy egyikére ők is lefeküdhessenek és leadhassanak 450 ml vért.

A helyszínen vért adók egy Retro Menüt, valamint egy ajándékcsomagot kaptak véradásukért, és18 év alatti gyermekeik sem távoztak üres kézzel.

Ezúton is köszönjük minden véradónak adományát, türelmét, kitartását az 5. RETRO VÉRADÁS-on. Bízunk benne, hogy a rendezvényt követően sem feledkeznek meg a véradásról, és évente többször is nyújtsák karjukat.

Egyúttal köszönjük a RETRO VÉRADÁS-t támogató cégeknek is a támogatást, együttműködést, hozzájárulást a sikerhez.

Támogatóink:
Pécsi Sörfőzde, Observer, Port.hu, Starbucks Coffee, Sátorvilág.hu, Kérdezze! Magazin, Szabad Tér Színház, Strike Bowling Club, Visegrádi, Fürge Diák Iskolaszövetkezet, Körönd Étkezde, Sváb Pékség, Fornetti, FarkasTent, Bringóhintó, Auchan, Bonbonetti, MézesManna, Pr1mer Pék, Ritmus Magazin, Vércsepp a vérellátásért Alapítvány, Sweet-Food Kft., Hungaroplakát Reklám Kft., SEO101 Kft., FŐKERT, Fővárosi Önkormányzat, Jusec Kft., Barátság Magazin, Elixír Magazin