Büszkék vagyunk!

Büszkék vagyunk!

Dr. Pászthy Vera, a Szekszárdi Területi Vérellátó területvezető főorvosa Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át kimagasló szakmai tevékenységéért 2023.09.05-én.

1998-ban szerzett orvosi diplomát a Semmelweis Egyetemen. Egyetemi évei alatt segédápolónőként dolgozott a Szent János Kórház Gyermeksebészeti Osztályán.
Tanulmányait követően Pécsre került. A Bőrgyógyászati Klinikán gyakornokoskodott, majd fél év után váltott és a Baranya Megyei Kórház-Rendelőintézet Vértranszfúziós Állomásán kezdett dolgozni. 
A transzfúziológus szakorvos képesítést 2010 novemberében szerezte meg. 2016 januártól a Szekszárdi Területi Vérellátó vezető főorvosa, majd 2023 márciusától a Kaposvári Területi Vérellátó megbízott vezetője is. 2016 óta az OVSz Donor munkacsoport és a donor kommunikációs csoport aktív tagja.

A vezetői tevékenység mellett széles körű oktatói munkát végez graduális - és posztgraduális képzés keretében magyar, angol, német nyelven orvostanhallgatóknak, szülésnő hallgatóknak, szakdolgozóknak és orvosoknak. Szívügyének tekinti, hogy a fiatalok körében népszerűsítse a véradás fontosságát közép-és általános iskolákban ismeretterjesztő előadások, illetve különféle rendezvények keretében.

Az idei évben Richter Anna díjat nyert csapatával a "Visz a vérem" projekttel. Szorgalmával, elhivatottságával és sokoldalú érdeklődésével, szakmai tevékenységével példaértékűen képviseli az OVSz-t. Dr. Pászthy Vera azt vallja, hogy hivatásával egy különleges ajándékozási folyamat részese lehet, amelyben a véradó önzetlen adománya a beteg számára az életet jelenti

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy idén már két orvos kollégánk is ilyen rangos állami kitüntetést vehetett át!

Szívből gratulálunk és köszönjük állhatatos munkáját!