A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány karitatív véradása

Dr. Pataki Gergely, a bangladesi ikreket szétválasztó orvos szombaton az OVSz budapesti központjában járt, a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány karitatív véradása alkalmával.  

Az Alapítvány a pandémia alatt nemcsak folytatta a bangladesi sebészeti helyreállító misszióját, hanem kórházaknak, rászorulóknak, időseknek és szociális gondozottaknak egyaránt segített. A szombati esemény szervezésével a véradásra szeretnék felhívni a figyelmet,  hogy az ünnepi időszakban is biztosított legyen a stabil vérkészlet.  

Az OVSz főigazgatója, Bayerné Dr. Matusovits Andrea is vért adott az eseményen, és köszönetét fejezte ki az Alapítványnak a szervezésért, valamint a véradóknak minden életmentő adományért: „ A véradók egész évben kitartottak a vérkészítményre szoruló betegek és az OVSz mellett, hálával tartozunk nekik. A hosszú hétvégék, ünnepek mindig különös kihívást jelentenek a vérgyűjtésben. A betegek ellátásához viszont az ünnepek előtt, alatt és után is folyamatosan szükség van a vérkészítményekre. ”

Köszönünk minden véradást!