Elismerő oklevélben részesült a Szegedi Regionális Vérellátó Központ

 

A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége minden évben átadja a 2016-ban alapított Magyar Családokért Díjat, amellyel olyan személyeket, szervezeteket jutalmaznak, akik közvetlenül a magyar családokért tevékenykednek.

2022-ben díjat vehetett át a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ három betegellátó egysége, Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet, a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, valamint a Belgyógyászati Klinika Déli Telephely Szívsebészete, ahol az orvosok eddig példátlan orvosszakmai megoldással mentették meg- többek között- három műtüdőre kapcsolt kismama életét, akik közvetlenül az előtt, hogy súlyos állapotba kerültek volna, mindhárman harmadik gyermeküknek adtak életet. 

A díjazottak javaslatát és felterjesztését elfogadva az Asszonyszövetség elnöksége elismerő oklevéllel díjazza mindazok munkáját, akik akár közvetve, vagy közvetlenül, hozzájárultak a három kismama gyógyításához.

Így, a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége elismerő oklevelet adományozott Szegedi Regionális Vérellátó Központot munkatársai részére, a magyar családokért végzett áldozatos munkájukért cserébe.

Az oklevelet Dr. Lázár Mária Főorvos Asszony vehette át 2022. 09. 19-én a Szegedi Dómban.

A díjátadó fővédnöke Dr. Varga Judit Miniszter Asszony volt, míg a védnöki tisztet Dr. Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem Kancellár Asszonya töltötte be.