Kortárs oktatás a szervadományozásról a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületével (BOE) együttműködésben

Az Országos Vérellátó Szolgálat Szervkoordinációs Irodája évek óta szervez közösen előadást medikusok részére a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületével (BOE) közösen. Ezen együttműködés keretében 2021. szeptember 28-án Dr. Mihály Sándor transzplantációs igazgató tartott előadást a hallgatóknak a szervadományozásról, szervátültetésről. 

A program célja, hogy az előadás után a szervdonáció témakörében tájékozott, felkészült orvostanhallgatók sikeres szóbeli vizsgát követően a programban résztvevő középiskolákba látogatva tartsanak érzékenyítő órákat az agyhalálról és szervadományozásról a diákoknak. Ezen órák gondolat ébresztőként hatnak, hiszen fontos, hogy a tanulók otthon, családi körben beszélgessenek a szervadományozásról, a családtagok megismerjék egymás akaratát, viszonyulását az agyhalált követő szervdonációval kapcsolatosan. A közeli hozzátartozók végakaratának ismerete valamelyest könnyebbséget jelenthet, egy egyébként rendkívül nehéz és gondterhes szituációban. 

A szeptemberi előadáson összesen 24 orvostanhallgató vett részt, a felkészülésüket lezáró szóbeli vizsgájukra 2021. október-november között kerülhet sor.