Önkéntes véradó kártya

Tájékoztató az Önkéntes véradó kedvezménykártyáról.

Június 14-e a Véradók Világnapja - ettől a naptól a donorok országszerte kedvezményes vásárlási lehetőségekkel is élhetnek az Országos Vérellátó Szolgálat jóvoltából.

A véradók nélkülözhetetlen segítségét szeretnénk meghálálni az Önkéntes véradó kártyával. A kártyával a véradók több mint ezer kiskereskedőnél, valamint helyi szolgáltatónál vásárolhatnak majd kedvezményesen utolsó véradásuktól számított fél éven keresztül. 

A kártya megszerzésének feltételei

A kártyát minden olyan véradó igényelheti és megkaphatja, akit nem zártak ki korábban a véradásból és teljes véradásra jelentkezik. A kártyára az is jogosult, akit a véradás előtti kivizsgálás során aktuálisan alkalmatlannak találnak. 

Kedvezmény szintek

A kártya két kedvezményszintben kerül kiadásra: 
•    alap szintű Classic kártya,
•    emelt szintű Extra kártya: bronz-, ezüst-, arany-, és gyémánt Pelikán-fokozatú.

Alap szintű kártya jár minden teljes véradásra jelenkező donornak, aki a jelentkezés pillanatában alkalmas, vagy az orvosi kivizsgálás során válik alkalmassá.  

Az emelt szintű kártyákra azok a véradók jogosultak, akik a kártya megszerzésekor, az elmúlt három évben mért véradási aktivitásuk alapján „Pelikán-fokozatot” érnek el, és a fokozatuknak megfelelő szintű (bronz, ezüst, arany, gyémánt) kártyát kapják. Az emelt szintű kedvezménykártya fokozatát tehát nem az eddigi összesített véradások, hanem a véradói aktivitás határozza meg. 100% aktivitás a lehetséges véradások teljes kihasználását jelenti, vagyis 365 napon belül nők esetében 4 alkalmat, férfiak esetében 5 alkalmat. (95% - 100% közötti érték Gyémánt Pelikán-fokozat, 90% - 95% Arany Pelikán-fokozat, 85% - 90% Ezüst Pelikán-fokozat, 80% - 85% Bronz Pelikán-fokozat) A Pelikán-fokozatról bővebben itt tájékozódhat.

Kártyaigénylés

A kártyára való igényt véradáskor, az adminisztrációnál lehet bejelenteni egy írásos nyilatkozat kitöltésével, melyben hozzájárul ahhoz, hogy nevét, e-mail címét és Pelikán-fokozatát az OVSz átadja a kártyakibocsátó cégnek (Bercode). Ha ezt valaki elfelejti, a véradás után közvetlenül még van módja a helyszínen jelezni, de adminisztratív okból kifolyólag pótlólagosan már nem tudjuk az igényt fogadni, lehetősége kártyaigénylésre a legközelebbi véradása során lesz. 

E-mail cím megerősítés

Amennyiben a véradó az OVSz nyilvántartásában régebbről rendelkezik megerősített egyedi e-mail címmel, további teendője nincs. Ha a véradónak nincs megerősített egyedi e-mail címe, akkor az adatfelvételnél rögzítik azt (vagy az e-mail cím változását), és a véradást követő napon erre a címre érkezik egy megerősítést kérő e-mail. Ez a folyamat, a Bercode kártyaigényléstől függetlenül is fontos, mert ezen az e-mail címen küld az OVSz értesítő üzeneteket. 

Regisztráció 

Azok a véradók, akik írásban hozzájárulnak adataik átadásához, a kártyaforgalmazó cégtől egy regisztrációs e-mailt kapnak, ami alapján sor kerülhet a kártya aktiválására. Aktiválás nélkül a kártya nem jön létre.

Virtuális és a fizikai kártya

A kártyával kapcsolatban tudni kell, hogy a kedvezmények igénybevételéhez nem szükséges a kártya fizikai bemutatása, elegendő a Bercode applikáció letöltése egy mobiltelefonra. 
Lehetőség van a kártyát pdf formában kinyomtatni, és vásárláskor ezt felmutatni a kedvezményekhez. 
A forgalmazó külön térítés ellenében (3 USD) vállalja a kártya műanyag hitelkártya formájú előállítását és postázását. 

Elérhető kedvezmények

A kártyával elérhető kedvezményekről a Bercode honlapján lehet tájékozódni az elfogadóhely keresőben: www.bercode.com/shopfinder 

Érvényesség

Az véradó kártya érvényessége az utolsó véradástól számított fél év, ami a következő véradáskor automatikusan megújul, illetve amennyiben a véradó aktivitási szintje módosul, automatikusan az annak megfelelő szintű kártyára vált.

Azok a kiskereskedők, akik szeretnék, hogy üzleteikben a véradók is kedvezményesen vásárolhassanak, ők ennek előnyeiről az  alábbi oldalon tájékozódhatnak, a csatlakozáshoz szükséges támogatói kártyájukat pedig itt tudják letölteni ingyenesen.

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban bármilyen kérdése felmerülne, kérjük keressen minket bizalommal az ovsz@ovsz.hu e-mail címen, valamint a kártyák használatával, vagy hibabejelentéssel kapcsolatban partnerünk  a www.bercode.com/content/contact oldalán található módokon áll készséggel az Ön rendelkezésére.