Pályázati felhívás - Írja meg saját történetét a beteg szemével a véradásról!



A Magyar Vöröskereszt BAZ Megyei Szervezete és az Országos Vérellátó Szolgálat Miskolci Területi Vérellátója a hagyományteremtő céllal pályázatot hirdet

„Véradás a betegek szemével” címmel

 

Sokat hallunk az önzetlen és önkéntes véradókról és minden év november 27-én ünnepeljük is őket. Ők azok akik erkölcsi, elvi megfontolásból segíteni szeretnének embertársaikon és rendszeresen nyújtják karjukat e nemes cél érdekében és tudják adni jó!

Kapjanak most ők visszajelzést arról, hogy továbbra is mekkora szükség van rájuk.

Szeretnénk most megajándékozni Őket az Önök segítségével.

A pályázók történeteivel a véradóknak hiteles módon jelezzük vissza mekkora szükség is van rájuk. Meggyőződésünk, hogy minél többek számára tesszük láthatóvá e pozitív visszajelzéseket, annál szélesebb körben tehetünk a véradók és a véradás társadalmi elismertségéért. Amikor vér kapunk életet kapunk, viszonozzuk most mi ezt saját igaz történetünkkel, melynek részesei a véradók is!

Azt szeretnénk, hogy a történetekben név nélkül szereplő betegeken keresztül arcot, formát kapjon a véradók vérkészítmény adományainak sorsa, ezáltal a donorok megerősítést kapjanak vállalt szerepük fontosságában és minél többen váljanak rendszeres véradókká.

Célunk, hogy az Önök által beküldött történeteket megosszuk a véradókkal nyomtatott és elektronikus formában.

Bízunk abban, hogy a hálás betegek kedvet kapnak ahhoz, hogy „ajándékot” nyújtsanak át véradóiknak!

A pályázat feltételei:

Téma: "Vért kaptam" :egy történet a saját életéből, amikor valamilyen betegség, a baleset kapcsán vérkészítmény is segítette az Ön gyógyulását

Forma, terjedelem: 1,5 gépelt oldalnál (3000 karakternél) nem hosszabb szöveg a megadott témáról

Beküldési határidő: 2013.november 15.

Beküldés e-mailen:borsodabaujzemplemmegye@voroskereszt.hu vagy miskolc@ovsz.hu címre

Az email tárgy részébe kérjük ezt beírni: Véradás a betegek szemével pályázat

Nevét címét, életkorát és elérhetőségi adatait kérjük csatolja a beküldött pályázati anyaghoz.

A pályaműveket B. Tóth Erika a Magyar Rádió szerkesztőriportere, Dr Egervári Erzsébet Országos Vérellátó Szolgálat Miskolci Területi Vérellátó főorvosa,Grubert Roland a Magyar Vöröskereszt B.A.Z megyei Szervezetének igazgatója bírálja el.

Eredményhirdetés: november 29-én Miskolc Város véradóünnepségén ünnepélyes díjkiosztót tartunk, értékes tárgynyereményekkel jutalmazzuk a legjobb pályaműveket.

A pályázat beküldésével hozzájárul ahhoz, hogy név említése nélkül történetét megosszuk a véradás népszerűsítése céljából és nyilatkozik arról, hogy a történet hiteles, és személyes élményeken alapul. Elismeri, hogy a fent említett pályamű saját alkotása, mely felett szerzői jogokkal rendelkezik, és arról Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat javára lemond.

Megköszönjük, ha ismerősei, munkatársai körében hírét viszi pályázatunknak!