SAJTÓKÖZLEMÉNY

Ajándékozzon életet az ünnepekkor is!

Budapest, 2023. december 18.  – Az Országos Vérellátó Szolgálat a vérkészlet biztonságos szinten tartása érdekében ebben a rohanós, de annál meghittebb időszakban is minden munkanapon várja a segíteni vágyókat.

A véradás az év minden napján életet ment, azonban nem szabad megfeledkezni arról, hogy a betegellátás és az egészségügy az ünnepi időszakban sem áll meg, így vérre folyamatosan szükség van. 2022-ben a két ünnep között 4940 véradás történt, s a legtöbbet használt vérkészítményből, a vörösvérsejt-készítményből 5900 egység került kiszállításra. Idén ugyanebben az időszakban csak 3 munkanap áll rendelkezésre a véradások lebonyolításához, így az átlagosnál több véradó segítségére számítunk. Intézeteinkben és kitelepült véradásainkon egyaránt teljes csapattal várjuk a segíteni vágyó donorokat.

Ha egészségesnek érzi magát, csatlakozzon Ön is a véradók táborához, hogy a nagy készülődésben, két rokonlátogatás között, az újévre hangolódva szánjon egy órát azokra, akiknek az Ön adománya jelentheti a csodát!

Az önzetlen véradásért az OVSz hagyományosan december 18. és 24. között minden véradót egy csomag szaloncukorral ajándékoz meg, és az újév előtti napokban a szokásos szerencsehozó lencsével vár. 

Az élet ajándék, csaljon mosolyt véradásával egy ismeretlen arcára!

A véradási időpontok, helyszínek listája, valamint az időpont foglalása az OVSz honlapján található. 

Minden véradónak és leendő véradónak áldott, békés karácsonyt és boldog új évet kíván az Országos Vérellátó Szolgálat!