Szervátültetettek Szolgálatáért Díjban részesült Dr. Szilvási Anikó, az OVSz laborvezetője

Hatalmas öröm és megtiszteltetés az OVSz számára, hogy a Magyar Szervátültetettek Szövetsége a hazai immungenetika területén végzett sokéves szakmai munkájáért Szervátültetettek Szolgálatáért Díjat adományozott Dr. Szilvási Anikó laborvezetőnek.

,,2002-ben szerezte meg biológusi végzettségét az ELTE-n, molekuláris biológia és genetika szakiránnyal. 2003-ban kezdte el munkáját az Országos Vérellátó Szolgálat, Transzplantációs Immungenetikai Laboratóriumában, amelynek 2013-óta a vezetője.

Bár munkájuk nincs a reflektorfényben, mint a sebészeké, és a szervátültetésnél sem rájuk gondolunk először, nélkülük nem létezne sikeres transzplantáció. Az általa vezetett immungenetikai laboratóriumban a nemzetközi elvárásoknak is megfelelő, magas színvonalú vizsgálatoknak köszönhetően juthatnak a betegek a számukra legmegfelelőbb szervhez.

Elkötelezetten igyekszik munkatársaival a laboratóriumi munkát folyamatosan fejleszteni és a szakma szolgálatába állítani, amelynek köszönhetően egyre több beteg juthat megfelelő szervhez."

Köszönjük szépen a munkáját! Büszkék vagyunk Rá!