Szervdonációs tanfolyam - Budapest

Az Országos Vérellátó Szolgálat, Szervkoordinációs Iroda és a Semmelweis Egyetem, Transzplantációs és Sebészeti Klinika Szervdonációs Tanfolyamot szervez, elsősorban intenzív-, sürgősségi- és neurológiai osztályon dolgozó szakemberek részére, akik részt vesznek az agyhalál felismerésében és megállapításában, valamint az agyhalott gondozásában.

A tanfolyam célja a jogszabályoknak való megfelelés az 1997. évi CLIV. tv. 212. § (2) bekezdése alapján, miszerint az agyhalált megállapító orvosi bizottság tagjai az egészségügyi intézmény vezetője által erre a feladatra kijelölt, kellő gyakorlattal rendelkező és erre irányuló továbbképzésben részt vett szakorvosok lehetnek.

Ezen túl fontos feladatnak tartjuk, hogy a résztvevők nem „csupán” az agyhalál megállapításához szükséges ismereteket sajátítsák el, hanem a donáció jogi szabályozását, szervezését, a családdal való hatékony kommunikációs technikákat és a transzplantációs programokat is megismerjék.

A program kialakításakor figyelembe vettük a korábbi hazai és nemzetközi tapasztalatokat is, így a Transzplantációs és Sebészeti Klinika, a korábbi koordinátor szervezet és a Spanyolország, az EU és Olaszország által szervezett Transplant Procurement Management (TPM) képzéseket is.



Beszámoló a tanfolyamról:

Hozzáférés a szervdonációs tanfolyam résztvevőinek